GEZOND EN MEDISCH VERANTWOORD SPORTEN
 

Preventief sportmedisch onderzoek
 
We adviseren alle leden om een preventief sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren door een  erkend keuringsarts.
 
 
Op de website www.sportkeuring.be is een online-instrument ontwikkeld voor iedereen die sport of van plan is te sporten. Wil je te weten komen of een sportmedisch onderzoek raadzaam is, hoe vaak dat moet gebeuren en wat er onderzocht zal worden, dan ben je hier aan het juiste adres! Klik op het logo van SKA om de keuringsartsen in jou omgeving te vinden.
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
 
Doping

FC Merksem is zeer strikt gekant tegen eender welke vorm van doping.
 

Wij zijn geen topsportclub.  We gaan er dan ook vanuit dat het doping probleem binnen onze club beperkt is.  Toch willen we hier waakzaam voor blijven.  Heb je problemen of vragen hieromtrent, aarzel dan niet om contact op te nemen met het bestuur.  Zij zullen hier discreet mee omgaan en je ondersteunen.
Wil je weten wat mag en niet mag? Neem dan ook een kijkje op de website www.dopinglijn.be.
 Afbeelding invoegen

 
Sociale en sportieve veiligheid
 

FC Merksem engageert zich om de geschreven en ongeschreven regels die bij een sport horen, na te leven en te streven naar een omgeving waarin elke betrokkene beschermd is tegen agressie, discriminatie, pesten en seksuele intimidatie.
Sporters verdienen het om van hun geliefde sport te kunnen genieten op een plezierige manier én in een veilige omgeving. Sportorganisaties - sportclubs, sportdiensten en sportfederaties - hebben de belangrijke en uitdagende taak om dit ethisch sportklimaat te creren en te behouden voor hun leden.
Begeleiders en trainers coachen de leden en sporters in sportief gedrag.  In het huishoudelijk reglement en het intern jeugdreglement vind je meer informatie
Afbeelding invoegen