CORONA en het zomervoetbal!

DE BUBBEL VAN 50

Een vraag die nog vaak terugkomt: mag ik met meerdere groepen trainen en spelen op één speelveld? Ja dat mag. Je kan op één veld, meerdere veilige bubbels laten trainen en spelen.

DE SUPER BELANGRIJKE 12E MAN

Mogen de supporters, mama’s en de papa’s, de oma’s en de bompa’s komen supporteren? Ja, zeker. Ze zijn welkom op trainingen, wedstrijden en tornooien. Moeten ze op een stoeltje worden vastgebonden? Neen dat moet niet, maar het gedacht alleen kan sturend zijn voor gewenst juist gedrag langs de lijn. Hou het ook daar veilig. Een vaste plaats, anderhalve meter afstand van een vreemd persoon.

Vanaf 1 juli mogen we met 400 in openlucht. 

KLEEDKAMERS EN DOUCHES

Clubs moeten zoveel mogelijk spreiding voorzien zodat er niet teveel mensen tegelijk in 1 kleedkamer aanwezig zijn om zo risicovolle situaties zoveel mogelijk te mijden.

Indien het praktisch mogelijk is, zullen de scheidsrechters een grote kleedkamer aangeboden krijgen opdat zij zich niet met meerdere personen in een te kleine ruimte dienen om te kleden. Tussen de wedstrijden of de trainingen zullen de kleedkamers goed gekuist worden.

SPECIFIEKE REGELS VOOR “DEN 3E TIME” IN DE KANTINE

Hoe zit het met de kantine? Een pintje drinken aan de toog? Met alle supporters de polonaise inzetten op de tonen van ‘we are the champions’? Neen dit mag nog even niet. Maar mits gezond verstand kan wel al veel.

Eigenlijk dient de voetbalkantine de regels van de horeca te volgen. Voorlopig dient er zittend te worden geconsumeerd. Maximaal 15 personen in groep aan één tafel en zoveel mogelijk blijven zitten. De tafels dienen anderhalve meter van elkaar te staan en de klanten moeten deze afstand ook onderling te respecteren. Je wordt aan tafel bediend. De club kan zich hier best vooraf op organiseren. Enkel als slechts één persoon de uitbating doet, mag er besteld worden aan de toog en dient men in de wachtrij de afstandsregels toe te passen.

Mondmaskers zijn ervoor de bedieners én de medewerkers. Handgels uiteraard ook. Veilige toiletten zijn vanzelfsprekend.

Meer informatie op de website van Voetbal Vlaanderen:

https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/deel-1-hoe-organiseren-we-zomervoetbal

https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/deel-2-hoe-organiseren-we-zomervoetbal